Zondagmiddag om 16.15 uur stond in Valkenswaard de wedstrijd V.H.C. – Groene Ster op het programma. Elk jaar weer een leuke pot handbal. De heren van Groene Ster gingen maar met?acht man richting Valkenswaard,?dit doordat Stijn, Wessel en Bart geblesseerd zijn.

Na een intensief potje tafelvoetbal in de kantine was het dan echt tijd voor de wedstrijd. Groene Ster had ondanks de weinig speler toch zin in de wedstrijd en dat was al snel te zien aan het snelle spel dat er gespeeld werd. Na enkele minuten had Groene Ster een gat geslagen (2-7). V.H.C. had aanvallend geen oplossing op het blok van Groene Ster en verdedigend stonden ze ook niet scherp. De stand liep zelfs nog wat meer op door een paar break-outs van Michael en het goed afronden vanuit de?hoeken (Jesper / Gyllian) aan de kant van Groene Ster (2-9). Hierdoor leek het allemaal heel makkelijk te gaan voor de mannen uit Zevenbergen, het spel werd hierdoor onbewust vertraagd en V.H.C. kreeg de kans om terug te komen. Beide teams gingen met een ruststand van 9-15 de kleedkamers in.

Groene Ster start de tweede helft niet scherp en speelde te gehaast. Hierdoor werden er simpele ballen ingeleverd en slecht afgerond. V.H.C. daarentegen kwamen wel goed uit de startblokken. Door slim te spelen met de cirkel werd het verschil met Groene Ster verkleind tot twee punten. Groene Ster had na 10 minuten in de tweede helft nog maar twee keer weten te scoren. In de minuten daarna werd het spel weer opgepakt. Zeven minuten voor tijd stond Groene Ster nog steeds voor met drie punten verschil. Op dit moment kreeg Jesper zijn tweede en derde keer twee-minuten, wat betekende dat hij met rood het veld moest verlaten. Groene Ster stond dus vier minuten met een man minder en had tot het einde van de wedstrijd geen wissel meer op de bank zitten. Ondanks het overtal van V.H.C. lukte ze het niet om door de defensie van Groene Ster te komen. Er werd zelfs nog een bal onderschept door John die?met zijn break-out ervoor zorgde dat Groene Ster in ondertal de voorsprong vergroten.?De wedstrijd eindigde met een stand van 23-26 in het voordeel van Groene Ster.

De mannen uit Zevenbergen pakken hierdoor hun derde overwinning op rij en pakken hierdoor de koppositie in de competitie (reden genoeg om met zijn allen op de terugweg langs de McDonalds te gaan voor een heerlijk ongezonde maaltijd). Volgende week staat er een ’thuiswedstrijd’ in de Parel (Fijnaart) op de planning tegen Apollo.

Comments are closed.