Afgelopen zaterdag stond er een kraker op het programma in de Eerste Klasse (Brabant). In de Borgh werd de wedstrijd Groene Ster – Desk gespeeld. Beide teams eindigde vorig seizoen?met dezelfde aantal punten op?de tweede plek. Groene Ster stond zaterdag onder leiding van Jeroen Clement (i.v.m. een zieke Rogier).

Zoals verwacht zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd. De eerste paar minuten werd er om en om gescoord, totdat Groene Ster wat fouten gingen maken in de aanval en geen antwoord hadden op de twee sterke opbouwers van Desk.?Door dit spel door te zetten kwam Desk telkens weer op een kleine voorsprong (van maximaal drie punten), ook mede door een aantal tijdstraffen. Aan het einde van de eerste helft speelde Groene Ster een paar snelle aanvallen en?dat zorgde voor een ruststand van 12-13 in het voordeel van Desk.

In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd, de score schommelde van een gelijke stand tot 2 punten in het voordeel van Desk. Na een kwartier te hebben gespeeld in de tweede helft leek het erop dat Groene Ster een tandje bij ging zetten of dat heel het team het geloof had om deze wedstrijd binnen te gaan slepen. Er werd hard maar correct verdedigend. De aanval zat ook goed in elkaar, er werd slim gespeeld met de hoeken wat leiden tot twee pingels voor Groene Ster en tijdstraffen voor Desk. Beide pingels werden goed ingeschoten door Roland, hierdoor kon Groene Ster de wedstrijd rustig uitspelen. De wedstrijd is ge?indigd met een stand van 25-23 in het voordeel van Groene Ster. Door deze tweede winst op rij zijn de mannen uit Zevenbergen gestegen naar de tweede plek.

Aankomende zondag spelen de heren zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen V.H.C., kijken of ze de goede lijn door kunnen zetten.

Comments are closed.