Vandaag stond er een mooi stukje in BN de Stem over onze jeugdteam. Foto gemaakt door Marcel Otterspeer / Het Fotoburo.


ZEVENBERGEN -?De ruim 125 leden tellende handbalvereniging van Groene Ster heeft 64 jeugdleden.?Dat terwijl de jeugdafdeling begin 2005 tot letterlijk nul was gekrompen. Het geheim van deze uitbundige groei schuilt in het enthousiasme van trainers, ouders en kinderen.

Aanstekelijk
In De Borgh trainen elke donderdag tientallen jeugdleden van de Zevenbergse handbalvereniging. Het spelplezier van 6- tot 18- jarigen is aanstekelijk.

De meisjes E, negen spelers van 9 en 10 jaar, gaan al aan de slag als trainster Kittie Verdaas-Dekker (36) de eerste oefening nog aan het uitleggen is. “De eerste bal gooi je met een stuit, de tweede strak! Aan het werk dames!” zegt ze motiverend.

Handbalfamilie
Naast trainster is Verdaas ook als speelster actief. Ze speelt al vanaf haar 18e in het eerste team. Ze stamt uit een Zevenbergse handbalfamilie. Overdag werkt ze als online-zzp’er maar de passie voor handbal spat van haar lichaam.

Ze staat wellicht aan de basis van de opmerkelijke opleving. “In 2010 hadden we nul jeugdleden”, vertelt ze. “Dat deed me toen pijn, want Groene Ster beleefde vijf jaar daarvoor een toptijd. De eerste teams van de mannen en de vrouwen speelden in 2005 respectievelijk in de eerste en in de eredivisie.

Toekomst
Vandaag spelen onze eerste teams ver daaronder. Ik dacht in 2010: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ik riep in alle plaatselijke media jongeren op. Na zes maanden hadden we ons eerste team, 7 meisjes en 3 jongens. Dit seizoen begonnen we met zes jeugdteams.”

Volgens het Nederlands Handbal Verbond is deze opmerkelijke groei geen nationale trend. Die laat namelijk juist een stabilisatie van de jeugdafdelingen zien.

Comments are closed.