Vandaag stond om 10.00 de wedstrijd tegen HVM op het programma. Dit betekende de dat we vroeg uit bed moesten komen, want de vertrektijd stond om 09.00 gepland vanaf de Borgh. Al snel bleek dat alle kinderen niet alleen zenuwachtig waren voor de wedstrijd, maar ook voor sinterklaas (deze zou ’s middags aankomen in het land). ?Met zeven spelers vertrokken we richting Made, waaronder een nieuw teamgenootje Eefje.

Nadat de goaltjes in elkaar waren gezet en de kinderen een uitgebreide warming up hadden gedaan kon de wedstrijd beginnen. Helaas werd duidelijk dat groene ster nog niet helemaal wakker was. We keken al snel tegen een 1-0 achterstand aan en er werd onnodig veel balverlies geleden. Gelukkig kwam er wat meer pit in het spel door de aanmoediging van het enthousiaste publiek en de coaches.??We kwamen?op voorsprong door het actieve verdedigen van groene ster.? Zij gooiden de bal naar Jim, die daar wel raad mee wist. We hebben regelmatig gescoord uit een break out waarbij het goal van de tegenstander leeg was. Als de tegenstander bij het goal van groene ster kwam, was het Thijs die alle ballen?tegenhield.

De verdiende en terechte ruststand was 1-7, maar we waren er nog niet. In de rust werden de kinderen flink gemotiveerd om er boven op te zitten. Dit gebeurde ook. Net na rust was het Babette die even 4 keer achter elkaar scoorde.

Het goede samenwerken in de verdediging werd beloond.? Maud, Bente en Isa stonden achter in hun mannetje en zaten er vaak tussen, waardoor ze Jim regelmatig in stelling konden brengen om te scoren.

Kort samengevat was het een goede wedstrijd en het samenspel word beter en beter. ?Voor de volgde keer is het belangrijk dat Groene Ster ?meteen vanaf het eerste fluitsignaal wakker is, maar wat hebben we weer genoten. Wat een toppers zijn het!

Comments are closed.