Voor de mannen van Heren 1 Groene Ster begon het nieuwe seizoen thuis in De Borgh met een wedstrijd tegen United Breda.

Groene Ster begon de wedstrijd met slordig spel. In de eerste aanvallen lukte het niet om tot scoren te komen, in tegenstelling tot United die wel de kansen goed afronden. Dus binnen een paar minuten stond het 0-2 voor United en moest er echt wat aan het spel veranderen om het verschil niet te groot te laten worden in de beginfase van de wedstrijd. Groene Ster besloot om wat zuiniger/zorgvuldiger te worden op de aanvallen,?dit zorgde ervoor dat eindelijk na een paar minuten gescoord werd aan de kant van Groene Ster. Verdedigend was het in de beginfase ook zoekend en het was al snel duidelijk dat de scheidsrechters niet veel tolereren. In de loop van de eerste helft vielen er al een aantal tijdstraffen aan beide kanten.?Met deze tijdstraffen ging Groene Ster het beste om. Er werd zowel gescoord in overtal als in ondertal. Dit zorgde voor een ruststand van 12-11 in het voordeel van Groene Ster.

Het betere spel van het laatste deel van de eerste helft werd in het begin van de tweede helft goed doorgetrokken. Hierdoor werd het verschil tussen de twee ploegen dire punten. Na een kwartier te hebben gespeeld in de tweede helft was het verschil nog steeds drie punten alleen vanaf dat moment werd het een moeilijk periode voor Groene Ster. Dit omdat Groene Ster het laatste kwartier heel de tijd in ondertal heeft gespeeld. United kwam hierdoor terug tot ??n punt. In de laatste vijf minuten stonden de mannen uit Zevenbergen zelfs met 2 man minder. Het mooie aan deze periode is dat ze er echt voor gingen staan en United verdedigend tegenhielden. Ook de aanvallen met vier man wist United niet goed om te gaan, er werd tot twee keer toe gescoord. In de allerlaatste minuten kreeg United twee zeer grote kansen uit de hoek om de achterstand weg te werken, echter hield Thomas deze twee belangrijke ballen uit het goal en werd het eindsignaal gegeven.

De wedstrijd eindigde met een stand van 22-20 in het voordeel van Groene Ster.?De eerste punten van het nieuwe seizoen zijn een feit. Zaterdag 25 oktober speelt Heren 1 zijn volgende wedstrijd in Zevenbergen tegen Desk.

Comments are closed.