Gemankeerd team heren Groene Ster toont passie, maar verliest op punten.

De heren van Groene Ster stonden afgelopen zaterdag voor een moeilijke opdracht. Een heel team aan afmeldingen leidde ertoe dat met slechts 9 man, waarvan 2 keepers, naar Heesch moest worden afgereisd voor de wedstrijd tegen Dos’80. Het team bestond uiteindelijk uit Thomas Crezee, Jeroen Clement, Jeroen de Molenaar, Michael Pijnenburg, John Pijnenburg, Gylian van Oorschot, Stijn Reijntjes, Vincent van Gorp en Corn? Schalk.

De heren begonnen vrij goed aan de wedstrijd. In de eerste 5 minuten wisten ze met sterk verdedigend werk de tegenstander bij te houden en in score gelijk te houden. Het ging daarna echter al vrij snel mis. Een paar makkelijk gegeven kaarten en een vroege tijdstraf frustreerde het team en gaf de tegenpartij vleugels. Het gevolg was veel balverlies en gemiste kansen, dat vervolgens afgestraft werd in de snelle tegenaanval. In de laatste minuten wist het team zich wat te herpakken, maar de schade was toen al groot. De teams gingen de rust in met een stand van 16-7 in het voordeel van Dos’80.

De rust werd aangegrepen om goed door te spreken wat er mis ging en hoe het recht te zetten. Deze omzettinggen hadden uiteindelijk baat, de verdediging stond weer, Thomas hield een aantal ballen goed uit de goal en in de aanval werd een stuk scherper geschoten. Met nog een kwartier te gaan hadden de heren op inzet en passie de achterstand teruggebracht naar 6 doelpunten. De flow zat erin en vijf minuten voor tijd was het verschil nog maar 4 doelpunten, maar, helaas voor Groene Ster, panikeerde Dos ’80 niet en wist het de wedstrijd uiteindelijk goed uit te spelen.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 25-21. Een onfortuinlijke nederlaag, maar met een zeer hoopvolle tweede helft. Over 2 weken mogen de heren weer over het veld dartelen, dan staat de thuiswedstrijd tegen Tremeg op het programma.

Comments are closed.