Groene Ster bestaat 50 jaar

Op zaterdag 16 en zondag 17 september gaan we vieren dat HV Groene Ster 50 jaar bestaat. Om dit te vieren hebben we op deze dagen een aantal activiteiten.

Zaterdag
Van 10.00 tot 16.00 uur hebben we een zeskamp en vanaf 20.30 uur zal de feestavond beginnen. Tussen de zeskamp en feestavond zal er ook nog een wedstrijd worden gespeeld ‘Handbal vs Voetbal’, echter staat de tijd hiervoor nog niet vast (deze wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd).

Zondag
Van 10.00 tot 15.00 uur zal er op zondag een Mini Maxi toernooi worden gehouden.

Overige informatie over de invulling van de twee dagen worden z.s.m. gecommuniceerd via de website en Facebook.

We hopen dat jullie er dit weekend ook bij zijn.

Inschrijving Groene Ster Juniorentoernooi 2017 weer begonnen!

Het is weer zover, de inschrijvingen voor het leukste junioren veldhandbaltoernooi van Nederland zijn weer begonnen. Dit jaar zal het toernooi gehouden worden van 23 t/m 25 juni. Thema: American High School. Meer informatie is te vinden op de website: www.groenesterhandbal.nl/juniorentoernooi.

Trainingsindeling 2016 / 2017

Vanaf donderdag 29 september is dit de volgende trainingsindeling. Enorm passen en meten, dus zorg dat je op tijd er bent en geen last bent voor de training die voor tijdens of na je eigen training plaats vindt.

Dinsdag
Zaal voor
18.00 – 19.00 uur C1-C2

Zaal achter
18.00 – 19.00 uur E1-E2
18.30 – 19.30 uur D jongens

Donderdag
Zaalvoor
18.00 – 19.00 uur F jeugd
18.30 – 19.30 uur D1
19.30 – 20.30 uur C1/2
20.15 – 21.45 uur Dames 1

Zaal achter
18.00 – 19.00 uur E2
18.30 – 19.30 uur E1
19.30 – 21.00 uur Dames A
21.00 – 22.30 uur Heren 1

Inschijvingen Groene Ster Juniorentoernooi nog nooit zo snel gegaan

Slechts een maand na de opening van het inschrijven voor het Groene Ster Juniorentoernooi zit de editie van 2016 al vol. Vorig jaar gingen de inschrijvingen al snel, dit jaar is een waar record neer gezet. Het thema voor het Groene Ster Juniorentoernooi dit jaar is “Cowboys & Cowgirls” en het toernooi zal plaatsvinden van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni2016 op de buitenvelden van De Knip.

Meer informatie over het toernooi volgt spoedig.

“Handbal bij Groene Ster in Zevenbergen zit in de lift”

Vandaag stond er een mooi stukje in BN de Stem over onze jeugdteam. Foto gemaakt door Marcel Otterspeer / Het Fotoburo.


ZEVENBERGEN – De ruim 125 leden tellende handbalvereniging van Groene Ster heeft 64 jeugdleden. Dat terwijl de jeugdafdeling begin 2005 tot letterlijk nul was gekrompen. Het geheim van deze uitbundige groei schuilt in het enthousiasme van trainers, ouders en kinderen.

Aanstekelijk
In De Borgh trainen elke donderdag tientallen jeugdleden van de Zevenbergse handbalvereniging. Het spelplezier van 6- tot 18- jarigen is aanstekelijk.

De meisjes E, negen spelers van 9 en 10 jaar, gaan al aan de slag als trainster Kittie Verdaas-Dekker (36) de eerste oefening nog aan het uitleggen is. “De eerste bal gooi je met een stuit, de tweede strak! Aan het werk dames!” zegt ze motiverend.

Handbalfamilie
Naast trainster is Verdaas ook als speelster actief. Ze speelt al vanaf haar 18e in het eerste team. Ze stamt uit een Zevenbergse handbalfamilie. Overdag werkt ze als online-zzp’er maar de passie voor handbal spat van haar lichaam.

Ze staat wellicht aan de basis van de opmerkelijke opleving. “In 2010 hadden we nul jeugdleden”, vertelt ze. “Dat deed me toen pijn, want Groene Ster beleefde vijf jaar daarvoor een toptijd. De eerste teams van de mannen en de vrouwen speelden in 2005 respectievelijk in de eerste en in de eredivisie.

Toekomst
Vandaag spelen onze eerste teams ver daaronder. Ik dacht in 2010: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ik riep in alle plaatselijke media jongeren op. Na zes maanden hadden we ons eerste team, 7 meisjes en 3 jongens. Dit seizoen begonnen we met zes jeugdteams.”

Volgens het Nederlands Handbal Verbond is deze opmerkelijke groei geen nationale trend. Die laat namelijk juist een stabilisatie van de jeugdafdelingen zien.

DOS ’80 – Groene Ster

Gemankeerd team heren Groene Ster toont passie, maar verliest op punten.

De heren van Groene Ster stonden afgelopen zaterdag voor een moeilijke opdracht. Een heel team aan afmeldingen leidde ertoe dat met slechts 9 man, waarvan 2 keepers, naar Heesch moest worden afgereisd voor de wedstrijd tegen Dos’80. Het team bestond uiteindelijk uit Thomas Crezee, Jeroen Clement, Jeroen de Molenaar, Michael Pijnenburg, John Pijnenburg, Gylian van Oorschot, Stijn Reijntjes, Vincent van Gorp en Corné Schalk.

De heren begonnen vrij goed aan de wedstrijd. In de eerste 5 minuten wisten ze met sterk verdedigend werk de tegenstander bij te houden en in score gelijk te houden. Het ging daarna echter al vrij snel mis. Een paar makkelijk gegeven kaarten en een vroege tijdstraf frustreerde het team en gaf de tegenpartij vleugels. Het gevolg was veel balverlies en gemiste kansen, dat vervolgens afgestraft werd in de snelle tegenaanval. In de laatste minuten wist het team zich wat te herpakken, maar de schade was toen al groot. De teams gingen de rust in met een stand van 16-7 in het voordeel van Dos’80.

De rust werd aangegrepen om goed door te spreken wat er mis ging en hoe het recht te zetten. Deze omzettinggen hadden uiteindelijk baat, de verdediging stond weer, Thomas hield een aantal ballen goed uit de goal en in de aanval werd een stuk scherper geschoten. Met nog een kwartier te gaan hadden de heren op inzet en passie de achterstand teruggebracht naar 6 doelpunten. De flow zat erin en vijf minuten voor tijd was het verschil nog maar 4 doelpunten, maar, helaas voor Groene Ster, panikeerde Dos ’80 niet en wist het de wedstrijd uiteindelijk goed uit te spelen.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 25-21. Een onfortuinlijke nederlaag, maar met een zeer hoopvolle tweede helft. Over 2 weken mogen de heren weer over het veld dartelen, dan staat de thuiswedstrijd tegen Tremeg op het programma.